Korut sinällään ei tuota ongelmia. Onhan meillä valikoimassa vaikka mitä korviksia eri koossa. Mutta se miten koruja saadaan nätisti pakattua niin että niitä on helppo myydä, kuljettaa, esitellä jne, se on ollut se kynnyskysymys. Suomessa kun koko kaikki korut myydään tietynkokoisissa ja -mallisissa koteloissa.
No, itse olemme jo jonkun aikaan ratkaisseet ongelman niin, että olemme laittaneet kolmet korvikset siihen perusrasiaan, mutta koska perusrasian pahvityynyssä on reiät vain kahdelle korvikselle, olemme itse painaneet pahviin neljä reikää lisää, pienellä ilmoitustaulun neulalla...Siis ihan käsipelillä, silmämitalla... Joten aina välillä on vähän vinksin vonksin, liian lähellä tai liian kaukana toisistaan... Plus että tämä toimenpide tietenkin vie tolkuttomasti aikaa...
Joten pari viikkoa sitten Petri sai tehtävän: tee meille työkalu jolla saadaan nopeasti ja täsmällisesti tehty reiät pahveihin. Petri ei ole tehnyt työkaluja ainakaan 15 vuoteen... mutta ilmeisesti se on vähän samanlainen taito kun pyöräily: kun sen kerran oppii, se on aina takaraivoissa.
Minä piirsin mallin pahvista, missä mitat rei'ille:
Petri piirsi rautalankamallin työkalusta:
Ja sitten hän aloitti työstämisen:
Yläosan sorvausta ja katkaisu...
Työkalun aihiot valmiina.
Pistimien sovittelu ja kiinnitys...
Ja tässä on valmis työkalu. Kolme reikää tulee yhdellä painalluksella. Pahvi käännetään ympäri ja toiselle puolelle tulee toiset kolme reikää. Millilleen samaan kohtaan!
Nyt meillä on myynnissä palloja, helmiä ja krappanoita useissa väreissä, KOLMEN PARIN SETISSÄ, ja niiiiiin nätisti pakattu rasioihin!
Voi kuinka kiinnostava prosessi. Eipä uskoisi, että sorvaustaitoa ja -välineitä tarvitaan korurasian tekoon, mutta näinpä vain näkyi olevan. Työkalujen työstäminen ja koneistaminen kotioloissa ovat kyllä kadehdittavia taitoja. Asiaa hieman tutkittuani löydän sorvausta lähinnä teollisuuden tarpeisiin. https://www.camaster.fi/mastercam
VastaaPoista