maanantai 19. maaliskuuta 2018

Aktiiviset työläiset

Olemme uudenvuodenlupausten jälkeen olleet työpaikallamme hyvin tietoisia ja kiinnostuneita omista liikumisistamme, siis liikuntamielessä. Joku meistä on himoliikkuja, toinen on mukavuudenhaluinen, kolmas myös mukavuudenhaluinen mutta luonnostaan hoikka ja hyväkuntoinen jne. Yksi liikkuu autolla joka paikkaan, toinen ei käytä hissejä koska hyötyliikunta. Olemme siis erilaisia, jokaisella eri intressit, tavat ja rutiinit.

 Kaikilla on jonkinlainen aktiivisuusmittari, joten pystymme myös todistamaan nämä erilaiset elämäntapamme. PAITSI. Paitsi että mittarit valehtelevat. Tai oikeastaan mittari tulkitsee väärin.

Tässä ensin meidän himoliikkujan työpäivä. Kävelee joka paikkaan, lounaalle, hakemaan postia jne. Iltaohjelmaan kuuluu vielä joku liikuntaharrastus. Garmin näyttää että askelia on kertynyt normityöpäivän aikana noin 4 800. Tähän sisältyy tosiaan kävely työpaikalle, postiin, lounaalle.

  

Sitten otetaan vertailukohteeksi Polar-mittaria kantava nautiskelija. Autolla töihin, autolla kotiin. Kävelee työpäivän aikana vessaan ja hakemaan kahvikuppia, mutta muuten työkuvioon kuuluu paikalla istuminen koruja pakkaillen. Mutta kun se Polar tulkitsee käsien liikkeen kävelyaskeleeksi. .. Niin katsokaa:
10 000 askelta oli kasassa jo ennen lounastaukoa!!

 


Ha ha ha, korujen pakkaaminen on siis totista hommaa ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti