torstai 19. tammikuuta 2017

Petetty

Yleensä haluan että kirjoitukseni ovat positiivisia, tavalla tai toisella. Tai herättäviä, opettavaisia tai hassuja. Vältän negatiivisuutta, sitä on maailmassa muutenkin ihan tarpeeksi.

Mutta nyt olen niin pettynyt. Minua on petetty.

Olen tehnyt monta vuotta kauppaa yhden kiinalaisen koruvalmistajan kanssa. Kaikki on sujunut hyvin. Tavaraa on tullut kuten luvattu, tuotteet ovat olleet hyvälaatuisia, paketeissa on ollut sitä mitä on pitänyt, siinä ajassa kun luvattu ja siihen hintaan kun sovittu.

Tein noin puoli vuotta sitten taas tilauksen. Maksoin tuotteet ennakkoon kuten alalla on tapana tehdä. Ei vaan tullut mitään tavaraa. Kun laitoin sinne kyselymaileja, kerrottiin ensin että paketti on hävinnyt matkalla Kiinasta Hong Kongin satamaan, mutta ei hätää, ne ottaa siitä vastuun ja valmistavat minulle samat tavarat uudestaan as soon as possible. "No problem Madam."

Aikaa kului, ja laitoin välillä viestiä että miten uusi tilaus edistyy. Ei vastausta. Uusi viesti, ei vastausta. Toinen, kolmas. Ei vastausta. Soitin. Numeroon ei saada yhteyttä. Katsoin kotisivuilta kaikki muutkin sähköpostiosoitteet ja kirjoitin sinne, ei vastausta. Soitin kaikkiin numeroihin, ei saada yhteyttä.

Otin yhteyttä toiseen kiinalaiseen valmistajaan joka asuu samassa kaupungissa. Tämä kiltti herrasmies meni kyseisen firman osoitteeseen. Ovessa on edelleen firman nimi, mutta ovi lukossa. Hiljaista. Ei tietoa ovatko lomalla nyt kun on kiinalainen uusivuosi, vai onko lopetettu vai mennyt konkurssiin. Herrasmies selvitti yhteyshenkilöni nimen perusteella hänen privaattinumeronsa, mutta siellä huudettiin että hän ei enää ole firmassa töissä, pomo oli ihan hullu, tehkää mitä haluatte.

Laitoin viestiä suurlähetystöön. Suomenkielinen poliisi Pekingissä oli yhteydessä. Kertoi että kuulostaa siltä että rikos on tapahtunut, mutta että kyseessä on talousrikos, joka Kiinassa tulkitaan maksamattomaksi velaksi, jolloin poliisilla ei ole keinoja, vaan mun pitäisi palkata Kiinasta asianajajan joka veisi asian siviilioikeuteen. Arvaa onko se kalliimpaa kun summa mitä olen menettänyt.

Että sillei. Sanon hei hei sille rahalle. Jos haluat jännitystä elämään, ruve yrittäjäksi ja tee ulkomaankauppaa. Perkele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti