perjantai 17. heinäkuuta 2015

Visiitti HeinolassaPerinteisesti korualalla ollaan oltu aika niukkoja tekemään yhteistyötä. Petri muistelee joskus sitä kun hän nuorena kultaseppänä kävi jonkun toisen kultasepän verstaalla, niin hän pääsi suurin piirtein vain eteisestä sisään niin jo oli kiire lähteä lounaalle tai katsomaan pihakivetystä…ettei vaan pääsisi näkemään millaisia työkaluja ja rutiineja on käytössä heidän pajalla…hänhän voisi käyttää tietojaan hyväksi omassa toiminnassaan ja tulla kovemmaksi kilpailijaksi…
Ajat ovat muuttuneet ja ilmapiiri korualalla on ehkä vähän avoimempi kuin aikaisemmin. Viime viikolla käytiin Heinolassa tutustumassa toiseen suomalaiseen korutehtaaseen, Top Gold Oy. Siellä yrittäjä Tommi näytti meille yrityksensä ”salaisimmatkin” työmenetelmät. Oli mielenkiintoista nähdä miten heidän työpaikalla on ratkaistu samantyyppisiä työvaiheita kun meillä.
Ajatus on että jossain vaiheessa teemme Tommin kanssa vieläkin enemmän yhteistyötä, koska valmistuserät ovat viimeisten vuosien aikana pienentyneet niin että kannattavuutta on pakko saada nousemaan tekemällä työtä kimpassa, eikä yrittää kampea toista pois alalta. Tommi sattuu myös olemaan todella mukava heppu, joten paitsi että ”yhteistyössä on voimaa” niin tässä yhteistyössä on myös iloa ja nautintoa!
Tommi, oman työnsä vanki? ;-)
Mitalityökalut nätisti aakkojärjestyksessä
Kultauskylpy on paljon kehittyneempi kun meidän...meillä se tehdään vanhoissa jätskilaareissa ;-)
Näitä ei ole tehty meillä kymmeniin vuosiin: kalvosinnappimekanismejä!
Sormukset järjestyksessä koon mukaan
Ei kannata koskea kaikkeen...
Pitkäkyntiset, älkää vaivautuko!
Onkohan enää kellään käytössä?
Tällä ei ole mitään tekemistä korualan kanssa, mutta on vaan niin symppis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti