tiistai 9. kesäkuuta 2015

RaskauskoruHyvä ystäväni on raskaana, ja annoin hänelle raskauskorun synttärilahjaksi, sillä toivomuksella että saisin kuvata hänta korun kanssa. Kuvasarjasta tuli upea, harmooninen ja kaunis, ja on ystävälle kaunis muisto raskaudesta.

Raskauskorulla on pitkä historia ympäri maailman. Esimerkiksi Balissa ja Meksikossa odottavat naiset ovat pitäneet erilaisia raskauskoruja iät ja ajat. Korussa on herkkä, helisevä ääni jonka tarkoitus on rauhoittaa vatsassa olevaa sikiötä. Koru on usein pallon muotoinen, mutta voi olla myös esimerkiksi sydämen- tai norsunmuotoinen. Korun sisällä on jonkunlainen pieni mekanismi tai väkärä, joka liikkuessaan kilisee hellästi korun sisäseinämää vasten. Isommasta pallosta lähtee yleensä kauniimpi ääni kun pienestä. Korua pidetään pitkässä ketjussa, jotta ääni on lähellä vatsaa.

Vauvan synnyttyä tuore äiti kantaa edelleen korua, ja vauva yhdistää korun turvalliseen äitiinsä, ja voi esimerkiksi hiplata korua imetyksen aikana. Kun tulee se aika, että äiti haluaa jättää vauvansa hoitoon, voi hän jättää korunsakin hoitajalle, jolloin korulla on lohduttava vaikutus vauvaan joka on ensimmäistä kertaa erossa äidistään.

Raskauskoru periytyy usein äidiltä tyttärelle. Se on iättömän kaunis,  ja vaikka usein näkee että siihen on tullut kolhuja, niin kolhutkin ovat merkki eletystä elämästä eikä yleensä häiritse kantajaa.
Esim kuvan 14 mm soiva pallo on ovh-hinnaltaan 30€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti