keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Sesongista sesonkiin

Korualalla sesonkeja on kaksi: joulu- ja kevätvalmistujaiset. Jouluna sesonki alkaa sillä että naiset etsivät itselleen pikkujoulupippaloihin kivoja koruja, eli käytännössä tämä tapahtuu marraskuussa. Sitten ostetaan joululahjaksi koruja. Ihanimmat asiakkaat tulevat jouluaattona, yleensä ne on vanhempia miehiä, eivätkä ne oikein tiedä mitä haluavat, antavat usein myyjän valita heille joku "turvallinen" koru...

Sitten keväällä on tietenkin äitienpäivä, ja heti sen perään alkaa valmistujaisjuhlat, jolloin ostetaan ylioppilaille ja muille koulusta valmistuville koruja lahjaksi. Tämän jälkeen koruliikkeissä alkaa vähän hiljaisempi kausi, kesäkuukaudet. Nilkkaketjuja menee, ja tietenkin vihkisormuksia, mutta lahjatarpeet ovat selvästi vähemmät kun sesonkiaikoina.

Paitsi niillä liikkeillä jotka sijaitsevat paikoilla missä käy turisteja ja kesävieraita. Ja nyt päästiin tämän blogikirjoituksen jyville:kun tukku- ja valmistuspuolella kohta alkaa rauhoittumaan, nin meillä aukeaa kesäkauppamme Silver Fish. Se on siis turisteille ja kesävieraille suunnattu pikkukauppa Kasnäsin satamassa, missä myydään meriaiheisia koruja sekä muuta saaristoaiheista, kuten sisustustarvikkeita, kirjoja, astioita, leluja, koristeita, t-paitoja ym.

                                                   

Ja nyt on se aika vuodesta jolloin meille tulee uusia kesätavaroita Silver Fishiin, ihania kuppeja ja kippoja, helyjä ja rimpsuja, kaikki ihanan kesäisissä väreissä. Kesä on niin ihanaa aikaa, ja on mahtavaa nähdä miten ihmiset heräävät eloon ja nauttivat auringosta, lämmöstä ja lomasta.

                                                   

Joten vaikka korualalla vuoden kovin sesonki on kohta loppusuoralla, niin meillä on edessä seuraava sesonki: myydään koruja missä aiheet ovat purjeveneitä, kalaruotoja, solmuja, meritähtiä, delffiinejä jne. Ihmiset käyttävät kesällä rohkeampia koruja, enemmän värejä, isomman kokoisia kiviä. Usein asiakkaat puhuvat ostavansa nimenomaan KESÄkoruja. Omistatko sinä KESÄkoruja? Mikä tekee korusta KESÄkorun?

                                                 

2 kommenttia:

  1. Helmirannekorut ja olisi ihana löytää näyttäviä nilkkakoruja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä niksi millä saa näyttävän nilkkakorun on metsästää sen näköinen kaulaketju kun on hakemassa, osta 50 cm pitkä kaulaketju, ja laita se 2 kierrosta nilkan ympäri!

      Poista