tiistai 15. syyskuuta 2015

Bangkokin timantinkovat terveiset

Terkkuja Bangkokista. Mitä korumessuilla oli tarjolla? Ei ole mitään tajunnanräjäyttävää uutuutta. Lamaa oli ilmassa sielläkin. Messut olivat pienemmät kun viimeksi, ja tuntui että näytteilleasettajilla ei ollut kunnon draivia tai rahaa kehittää mitään uutta, tuotekehittely junnaa paikoillaan.

Kullatut korut olivat edelleen suosiossa. Kullan väri on muuttunut hieman keltaisempaan, pinkki rosékultaus oli saanut hiukan väistyä. Kulta- ja hopeavärien sotkeminen oli yleistä, ja myös oksidoitua tummaa hopeaa näkyi aika paljon. BB-koruja näkyi edelleen, mutta ehkä ei yhtä vahvasti kun puoli vuotta sitten. Ohuita monenkertaisia kaulakäätyjä, korvia pitkin kiipeäviä korvakoruja ja usean sormeen pujotettavat sormukset erottuivat joukosta.


Ohuen ohuita kullattuja ketjuja, monta päällekkäin.

Messujen hauskin tarina (sorry mulla on vähän ronski huumori) tulee tässä:
Kiinalainen pariskunta kävi timanttiosastolla katsomassa timantteja. Pyysivät saada katsoa 6 karaatin timanttia.  Arvo joitain satojatuhansia euroja. Jollain ihme konstilla kiinalaisnainen onnistui vaihtamaan timantin taskussaan olleeseen zirkoniin! Näytteilleasettaja ei heti huomannut, mutta kun huomasi niin ilmoitti tietenkin heti poliisille. Pariskunnasta löytyi videotallenteelta hyvä kuva, joka lähetettiin lentokentän polisiille, ja yllätys yllätys, ne nappasivatkin pariskunnan kiinni lentokentällä. Pariskunta ei kuitenkaan myöntänyt mitään, väittivät olevansa turisteja. Mutta kun pariskunta laitettiin röntgenlaitteeseen, naisen läpivalaisussa näkyi pieni timsu!! Joten ei muuta kun häkkiin odottamaan kakkoshätää. Ja kun hätää ei tullut, niin ei muuta kun ulostuslääkettä kehiin. Ja vaikka sitten ei enää ollut mahdollisuutta pidättää hätää, niin timanttia ei vaan näkynyt! Se oli jotenkin jumittunut johonkin pieneen koloon tai vekkiin vatsalaukussa. Naisella oli kuitenkin siinä vaiheessa jo niin paha olo että suostui lääkärin toimenpiteisiin. Lääkärin tähystyksessä saatiin timantti napsittua pinseteillä ja palautettua oikealle omistajalleen.

Onneksi hopeapuolella ei ole niin arvokkaita tuotteita että kenenkään kannattaa ajatella tämänkaltaisia vaihtoehtoja. Meidän timantit on ihan eri luokkaa...
Ps. Tuli vielä mieleen: haluaisitko sinä ostaa timantin joka on matkustanut läpi kiinalaisnaisen suolta..? ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti