torstai 29. kesäkuuta 2017

Tullin valvonta

Tuotteet mitkä tuomme maahan tulevat kaikki Suomen Tullin kautta. Tullin tuoteturvallisuusyksikön tehtävä on pitää huolta ettei Suomeen pääsee tuotteita jotka ovat haitaillisia terveydelle. Koru-eristä haetaan siis lähinnä nikkeliä sisältäviä koruja, mutta myös esimerkiksi kadmiumia. Tullin valvontaosasto tekee silloin  tällöin pistokokeita niin meidän kun muitten maahantuojien korueristä.

Kun tullin valvontaosasto on päättänyt tehdä pistokokeen, FedExiltä tulee meille ilmoitus siitä että paketista otetaan näytteitä, ja samalla kysyvät mitä haluan että loppupaketilla tehdään. Olen aina antanut koko paketin jäädä odottamaan lopputulosta, eli saan tuotteet itselleni vasta kun niillä on puhtaat paperit.

Vielä ei ole koskaan ollut tuotteissa mitään moitittavaa, joten en ole ihan varma mitä tapahtuu jos koruissa olisi jotain kiellettyä ainesta... kai ne pitää hävittää? Mutta tähän asti kaikki tuotteet ovat olleet täysin puhtaat, joten peukut ylös meidän toimittajille siitä. Ilmoitan mahdollisista pistokokeista aina meidän ulkomaalaisille tavarantoimittajille, jotta ovat tietoisia siitä että tässäpäin maailmaa on erittäin tärkeää että tuotteet ovat sitä materiaalia mitä sovitaan.

Noin kuukausi sitten meille sattui taas kaksi koruerää jäämään valvontaan, mutta kaikki oli hyvin, ja parhaillaan niitä hinnoitellaan ja laitetaan myyntiin. Ainoa mikä minua valvontajärjestelmässä häiritsee on se, että jokainen kontrolli on maksullinen. Näistä viime eristä toinen pistokoe maksoi 200 euroa ja toinen 400 euroa. Ja molemmat on tietenkin maksettava riippumatta siitä onko lopputulos hyväksytty tai hylätty. Joten kalliiksi tulee nekin korut...

No, ainakin voi hyvillä mielin myydä, kun tietää että on puhtaita hyväksyttyjä koruja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti