keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Eko-morkkis

Mulla on harvoin morkkis. Jos on, niin se on yleensä tekemättömistä töistä. Jos olen lorvaillut vaikka olisi ollut paljon duunia odottamassa.

Mutta nyt on eko-morkkis.

Asiakkaamme (siis kultasepänliikkeet) ovat jo jonkun aikaa kyselleet että olisko meillä antaa pieniä muovipusseja, siis sellaisia mihin ne laittavat korut kun asiakas käy ostamassa heiltä Silver Bar-koruja. Sehän toimii samalla mainoksena meille.

Metsästin pusseja jo alkuvuodesta lähi-idän messuilla, mutta ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa, itse asiassa vaihtoehdot olivat tosi vähissä... en silloin miettinyt sen kummemmin syytä. Kotiin tultuani tilasin kuitenkin niitä pusseja suomalaiselta maahantuojalta, joka osaltaan tilasi ne Kiinasta. Toimitusaika siis pari kuukautta.

Näitten kahden kuukausien aikana on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Osallistuin mm Itämeri-seminaariin, missä puhuttiin maailman jätevuorista, meren mikromuoveista jne. Luin lehdestä miten Hong Kongissa oli kauhea meteli siitä miksi mansikat ovat pakattuna muovihöttöön ensin yksitellen ja sitten hienoihin lahjarasioihin, ja paketin päällä vielä jotain punaisia rusetteja ja valentine-liirumlaarumia. Huomasin myös että monessa tavaratalossa ja isoissa ketjuissa on kaikki muovikassit muuttunut maksullisiksi.

Eli viimeisten kuukausien aikana olen ympärilläni huomannut selvän kasvavan tietoisuuden muoviroskien haitoista, ja yleisesti vihreän ajattelun lisääntyneen.

Ja mitä minä teen?? No minähän menin sitten tilaamaan 10 000 kappaletta muovipussia!!!!!

Aah, että ottaa päähän! Miksi en tajunnut tätä vähän aikaisemmin? Olisin voinut tilata jotain ekoystävällisempää, ja vaikka puolet vähemmän! Kyllä minä tunnen itseni nyt niin rosvoksi että hävettää, ANTEEKSI!


Onneksi meillä on olemassa myös sellaisia kuitukangaspusseja, tosin ne on 5 kertaa kalliimmat, ja väärän kokoiset...

Jotta voisin nukkua yöni paremmin, olen tutkinut mahdollisuutta lahjoittaa johonkin ympäristöhyväntekeväisyyteen jonkun hiilijalanjälkeä edustavan summan... en tiedä onko siinä mitään järkeä, mutta ehkä se vähän auttaisi tähän morkkikseen.

Ja ehkä mun täytyy ajatella että noi meidän pussit ovat kuitenkin aika nättejä, joten ehkä niitä ei käytetä sellaisella "slit-och-släng"-ajatuksella, vaan että ne jäävät käyttöön ainakin muutaman kerran ennenkun joutavat roskiin. Ainakin ne kuitukangaspussit ovat tosi suosittuja kenkäpusseja.


No, tämä avautumiseni blogiin ehkä myös auttaa vähän mun morkkikseen. Kertokaa mielipiteenne. Saa myös haukkua. Olen sen ansainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti