tiistai 9. elokuuta 2016

Sormet turvoksissa?

Kesän aikana saattaa kuumuus ja suolaisen ruoan syöminen aiheuttaa sen että sormet turpoaa normaalia enemmän. Niksejä sormusten poissaamiseksi on monta.

Suosittelen että aloitetaan kylmällä vedellä ja saippualla. Kylmä vesi vähentää turvotusta ja saippua saa sormuksen luistamaan paremmin. Yritä "ruuvata" sormusta pois sormesta, älä vedä paniikinomaisesti.

Jos edellinen keino ei auta, seuraavaksi voi kokeille lanka-niksiä. Netissä löytyy useita tee-se-itse-videopätkiä, miten voi langalla tai hammaslangalla onnistua poistamaan sormusta. Ideana on se, että pyöritetään lankaa sormen ympäri, tavallaan sormen PÄÄN ympäri, niin että tehdään sormukselle rata, jota pitkin se tulee pois kun lankaa lähdetään pyörittämään pois. Ohessa yksi youtube-video missä näytetään miten idea toimii.

Jos tälläkään menetelmällä ei onnistu, suosittelen käyntiä kultasepän luona. Useimmilla kultasepillä ja kultasepänliikkeillä on tähän tarkoitukseen kehitetty työkalu, eräänlaiset sahapihdit, jonka avulla sormusta saa sahattua siististi poikki. Työkalussa on pihtiosa joka tulee sormen ja sormuksen väliin, niin ettei ole minkäänlaista riskiä että saha osuu sormeen. 

Pajallemme on tuota monta sormusta mitkä on jollain sivuleikkureilla tai rasvaisilla moottoripihdeillä jyrsitty poikki, silloin on kyllä aika vaikeaa saada sormuksesta enää nättiä. Eli jollei ole ihan paniikkitilanne niin kannattaa ne autotallin pihdit jättää käyttämättä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti