maanantai 1. elokuuta 2016

Kolme apinaa


Piirretty apina joka pitää käsiään korvillaan, silmillään ja suunsa edessä. Näitä on nähty ainakin emojina kännyköissä, mutta myös paidoissa, alusvaatteissa, mukeissa jne. Mutta mitä ne oikeesti tarkoittaa?
Silver Barin korvakorut 7,90€

Kolmen viisaan apinan sanoma on ”See no evil, hear no evil, speak no evil”. Alkuperäiset apinat sijaitsevat Japanissa vanhassa puuveistoksessa, ja uskotaan että ne symboloivat uskomusta että asioita joista et ole kuullut tai nähnyt, et myöskään itse tule ajatelleeksi. Kyseessä on tietenkin pahoja asioita, kuten pornoa tai poliittisia epäkorrektisuuksia. Itselleni tulee mieleen Pohjois-Korea, missä uskotaan että suojellaan kansaa pitämällä se eristyksissä muusta maailmasta. ”Laitetaan pää puskaan niin ei voi mitään tapahtuakaan”.

Kolmen apinan sanoma ei mielestäni ole ihan tätä päivää, mutta ehkä sanoma on muuttunut, ja esimerkiksi apina jolla on käsi suun edessä käytetään somessa silloin kun kerrotaan salaisuuksia. Maailma muuttuu ja vanhojen sanontojen sisältö niitten mukana. Koitetaan pysyä muutoksissa mukana!

"The original"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti