keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Turun teatterisilta

Käytiin vähän aikaa sitten Turussa, ja käveltiin sattumalta Teatterisillan ohi, ja kas mikä sieltä näkyikään?!?! Satoja ellei tuhansia lemmenlukkoja! Ai että lämmitti mieltä.

Lukkoja Turussa

Te kai tiedätte mikä jutun juoni on noissa lemmenlukoissa? Pariskunta kaivertaa nimensä, hääpäivää, paikkaa, runoa tai jotain muuta tunnusmerkkiä riippulukkoon. Käyvät sillalla paikassa joka on jostain syystä rakas tai erikoinen. Kiinnittävät lukon siltaan ja heittävät yhdessä avaimen mereen tai jokeen. Lukko symboloi ikuista rakkautta.


Linda ja Jussi tuovat tänne näköjään joka vuosi uuden lukon ;-)
Perinne on monta sataa vuotta vanha, ja löytyy ympäri maailman. Suomessakin sitä oltiin harrastettu pienissä määrin, kunnes Petri huomasi kymmenisen vuotta sitten että vaikka riippulukkoja kyllä löytyi suutarilta, niin ne olivat rumia, ällönvärisiä ja ennenkaikkea hankalia kaivertaa. Joten kun häneen iski romanttisuusvimma ja kosinta oli mielessä, hän keksi idean hienosta lukosta joka olisi suunniteltu nimenomaan kultasepänliikkeille. Tästä syntyi LoveLocks.



Turun teatterisillalla oli muistaakseni 164 kappaletta LoveLocks-lemmenlukkoa. Ja jokaisen lukon takana romanttinen tarina. Nyyyh!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti