keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Korujen tutkimus


Suurin osa myymistämme tuotteista on valmistettu hopeasta, joka on meille hyvin tuttu materiaali. Valmistamme itsekin hopeasta, joten silmät ja sormet ovat tottuneet siihen miltä hopea tuntuu ja näyttää.

Kultakorujen karaattipitoisuuden pystymme itse testaamaan. Happotestillä näemme onko koru 14 karaatin vai 18 karaatin vaiko ollenkaan kultaa.

Teräskoruja emme pysty itse testaamaan, mutta tietenkin tilausvaiheessa kun tutustutaan toimittajaan ja hänen tuotteisiin niin varmistamme että tuotteet ovat nikkelittömiä ja muutenkin täyttävät EU-standardeja. Halutessamme voimme pyytää Tukesia tarkistamaan tuotteita, ja näin yleensä teemme kun kyseessä on uusi toimittaja.

Tulli tekee myös pistokokeita. Esimerkiksi minun mega-ranne-tilaukseni ilmeisesti herätti tullissa huomioita ja joutui pistokokeeseen. Aina vähän jännittää kun joutuu odottamaan tuloksia, mutta silti olen ehdottomasti pistokokeiden puolustaja, koska niin paljon näkee huonoa materiaalia kaupoissa, välillä ihmetyttää miten joku on viitsinyt tuoda maahan sellaista roskaa, ja kun usein se huonolaatuisin "krääsä" on lapsille tarkoitettua blingiä ja hörhelöä, niin ihmetyttää millaiset kukkakaalikorvat ja nakkisormet niille pienille prinsessoille mahtaa kasvaa.

Tarra kertoo enemmän kun tuhat sanaa

Tulos: Ei nikkeliä.

Kaikki hyvin: korut määräysten mukaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti