torstai 31. toukokuuta 2018

Totuus kuvien takana


Ajattelin kertoa teillä vähän meidän kevään lehden kansikuvan kuvaussessiosta. Vähän sellaista salaista tietoa mitä ei ehkä tule ajatelleeksi kun katselee kuvia.

Meillä oli yksi lyhyt työpäivä aikaa, vastavalmistuva ammattikuvaaja jolla oli oma kotistudio vasta rakenteluvaiheessa, ei-ammattimalli joka ei ole koskaan työskennellyt kameran edessä, sekä minä korujeni kanssa, ja minä en siis ole mikään ammattilainen kuvauksissa enkä oikein missään muussakaan ;-)

Mutta intoa oli meillä kaikilla paljon, ja ideoitakin löytyi. Joten kuvia tuli paljon, tässä pari esimerkkiä miten kuvat syntyi.

Halusin leikkisän kuvan, missä olisi liikettä. Kuvattava korumalli (mokkainen choker-kaulapanta hopeakoristeella) on nuorten teinityttöjen makuun, joten haettiin sellaista vähän hassua ja trendikästä fiilistä. Avuksi otettiin hiusfööni, jotta saatiin ponnari elämään.

Minä ja fööni, sekä malli ja kuvaaja!
Tässä vähän suttuinen versio, mutta näkyy miten ponihäntä lentää.

Toisessa kuvassa halusin saada vähän salaperäinen fiilis käyttämällä erilaista kuvakulmaa, eli kuva otettiin yläviistosta. Mutta koska valot ja lamput olivat tietyllä korkeudella, jouduttiin laittamaan malli istumaan lattialle, ja kuvaaja kiipeämään keittiöjakkaralle.
Malli polvistuu lattialla ja kuvaaja kiipeää jakkaralla.Lopputuloksessa malli katsoo yläviistoon kameraan
Kansikuvaksi valitsin loppujen lopuksi "vahinkolaukauksen". Tuntui että kyseisessä kuvassa on helppo kuvitella mallityttöä ylioppilaaksi, morsiameksi, rippiläiseksi... Malli oli hyvä, mutta tausta oli tylsä ja suttuinen. 
Alkuperäinen kansikuva
Joten sitten meidän mastermind-taittaja viilasi kuvaa ja teki vähän taustaväri-kokeiluja:
Ja loppujen lopuksi päädyttiin vihreään taustaan. Keväinen ja raikas, erilainen. Mitäs tykkäätte?

Lopullinen kansiEi kommentteja:

Lähetä kommentti