torstai 16. marraskuuta 2017

Itsenäisyysvuodenlahja itselleni

Teetin itselleni lahjan: Itsenäisyysvuoden sormuksen!
Ja ajattelin kertoa teille miten sormuksen teettäminen voi edetä.


Itse ajatus lähti siitä että minulla oli pääkivi olemassa. Sinisafiirin olin ostanut Bangkokin korumessuilla joitain vuosia sitten. Minulla on hollantilainen ystävätär joka on jalokivi-specialisti, joten hänen kanssaan katselin läpi erilaisia jalokiviä, ja valitsin itselleni kauniimman sinisen värin minkä löysin ja vähän erikoisen muodon. Ystävätär auttoi ja neuvoi ja löydettiin safiiri jossa hyvä hinta-laatusuhde.

Sen jälkeen kivi on ollut kaapissa, odottamassa inspiraatiota tai hyvää syytä päästä koruun istutetuksi. Ja nyt ajankohta tuntui oikealta, kolmesta eri syystä. 1 - Kivi on sininen ja nyt on satavuotis-juhlavuosi.  2 -  Kävin tänä vuonna Hämeenlinnassa Kultasepät Narsakan pajalla tutustumassa heidän Festive-sormusvalikoimaan ja valmistusprosesseihin, jolloin tajusin että tämä on se paikka missä haluan että sormukseni tehdään.          3 - Olen ollut tänä vuonna tosi ahkera, joten ansaitsen tämän lahjan ;-)

Eli safiiri oli lähtökohtana. Sitten katselin Festiven sormusmalleja (www.festive.fi) ja valitsin siitä malliston joka miellytti. Halusin aika koristellun valkokultasormuksen joka sopii mun nykyisen sormuksen kanssa yhteen. Olen viime aikoina ihastunut ns krysanttireunoihin istutuksissa, ja niitä löytyi kyseisessä vintage-mallistossa. Mutta tietenkään ei löytynyt suoraan sellaista mallia mihin kyseinen kolmiomainen safiiri olisi sopinut. Joten piirsin hahmotelman:

Minun piirros ajatuksestani

Sen jälkeen sain Festiven kultasepältä pari eri ehdotusta, ja hei ajatelkaa, nämä kuvat ovat tietokoneella tehtyjä kuvia, sormukset eivät tietenkään tässä vaiheessa olleet olemassa:
Oikeanpuoleinen miellytti enemmän, mutta silti halusin vielä että safiirin ympärillä olisi sitä koristeltua krysanttireunaa. Joten sain vielä kolmannen kuvan ennenkuin päätin että "se on siinä":Kultaseppä Marko Osala kääri hihansa ja aloitti valmistuksen. Parin viikon jälkeen sormus oli valmis ja nyt se on mun sormessa! Ja kyllä tykkään! Ihan mun näköinen, eikä liian hieno arkikäyttöön, mutta silti ei liian simppeli ja tylsä. Ei liian rimpula mun paksuihin sormiin, mutta ei myöskään tiukka paketti joka ei hengitä.

Mitäs te tykkäätte? Kiinnostaako sormuksen teettäminen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti