tiistai 29. elokuuta 2017

Dianan legendaarinen sormus

Prinsessa Dianan kuolemasta tulee tällä viikolla 20 vuotta. Muistatko missä olit kun kuulit uutisen?
Minä muistan, että asuimme silloin tilapäisessa asunnossa, olimme juuri heränneet ahtaasta makuuhuoneesta kun mieheni sisko soitti ja kertoi uutisen... heti laitettiin telkkari päälle, mutta tiedonsaanti ei tapahtunut ihan samaa tahtia kun tänä päivänä...teksti-TV:stä sai jotain tietoa, mutta vasta seuraavan arkipäivän lehdestä löytyi uskottavaa tietoa ja kuvia tapahtumasta.


Diana oli aikansa elävä legenda, muoti-ikoni, tyyliniekka. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä minkänäköinen hän olisi tänä päivänä jos olisi saanut elää; millaiset vaatteet, millainen maine, olisiko hän mennyt uudestaan naimisiin, saanut lisää lapsia...


Hänen kihlasormuksensa ei jäänyt aikoinaan keneltäkään huomaamatta. 12-karattinen sinisafiiri jota ympäröi 14 timanttia herätti paljon mediahuomiota alusta alkaen. Kuitenkaan se ei ollut erikoisen arvokas eikä edes uniikki, vaan kenen tahansa ostettavissa Garrard Jewellers -kultasepänliikkeestä. Huhujen mukaan Diana valitsi kyseisen sormuksen koska se muistutti hänen äitinsä sormusta.

Sormuksella on tänä päivänä uusi kantaja, prinssi Williamin vaimo Catherine. Mutta edelleen sormusmallia kutsutaan diana-sormukseksi, ja siitä löytyy loputtomasti erilaisia versioita.


Diana-malliset korut ovat aina olleet suomalaisten naisten suosikkeja, kultasepänliikkeistä löytyy sormusten lisäksi korvakoruja, riipuksia, rannekoruja, käätyjä... Malleja löytyy niin keltakullassa, valkokullassa kun hopeassakin, ja safiirin sijasta löytyy rubiineja, ametisteja, smaragdeja... Tänä vuonna kun suomalaiset suosivat sinivalkoista on sinikivinen diana-koru taas erittäin suosittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti