perjantai 19. elokuuta 2016

Metallien sekoitus

Kolme eri samanväristä metallia
Korualalla on joskus ollut kirjoittamaton sääntö, että kultaa ja hopeaa ei saa sotkea. Tarkoitan siis että samassa korussa ei saisi olla sekä hopeaa että kultaa. Tähän on syynä varmaan se, että lain mukaan korua pitää leimata matalimmanarvoisen metallin karaattipitoisuuden mukaan. Eli jos koru on tehty pääasiassa kullasta mutta siihen on juotettu kiinni pieni hopeinen osa, korua pitää leimata hopeaksi. Ja tämä olisi tietenkin tyhmää, koska kullan arvo on paljon korkeampi kuin hopea.

Mutta eri metallien sotkeminen siinä mielessä että pidetään hopeakorvikset, kultasormus ja vaikka teräsrannekoru on ihan jees. Omat suosikkikorut on usein ollut nimenomaan kaksivärisiä. Monta vuotta käytin figaroketjuja missä oli vuoroin kelta- ja valkokultaa. Vihki- ja kihlasormuksetkin ovat identtiset paitsi että toinen on kelta- ja toinen valkokulta.

Ensimmäisessä kuvassani on kolme korua, kaikki ovat eri metallia. Korvakorut ovat kullattuja hopeisia korvarenkaita, Kasnäsissa valmistettu meidän omalla pajalla. Rannekoru on kullattua terästä, kiinalaista tuotantoa ja omaa maahantuontia. Kaulakoru on Kalevala Korun valmistama ja Michael Monroen suunnittelema A Star All Heart- sarjan kultainen numeroitu koru. Kaikki siis eri metallia, mutta sopivat erittäin hyvin yhteen.

Kaksi väriä yhdessä.


Toisessa kuvassa näkyy kaksivärinen teräsranne, hopeiset korvakorut jossa osa korusta on kullattu, sekä hopeinen riipus jonka reunaat on kullattuja. Kaikki korut Silver Barin valikoimasta. Hyvin sopivat yhteen, eikö vain? Ei ole väärin yhdistää eri metalleja ja värejä, päinvastoin, se tuo koruihin pientä särmää ja mielenkiintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti