keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Silmälasit ja korutTämä jutunaihe tuli ajankohtaiseksi kun jouduin hankkimaan ensimmäiset lukulasini. Huomasin eräänä päivänä etten enää näe korujen pitoisuusleimoja ilman luuppia! Herrajestas!

No, silmälaseja löytyy kaikenlaisia, jokaiseen makuun.  Itse päädyin yksinkertaiseen mustaan muovisanka-versioon; helppo käyttää ja sopii käyttää myös hiuspantana ;-)

Silmälasit ovat nykyään aika suosittuja. Ymmärtääkseni jotkut käyttävät ikkunalasi-kehyksiä, eli ilman minkäänlaisia vahvuuksia. Moni näkee silmälasit yhtenä lisäasusteena, kuten huivi, hattu tai KORU. Ja nyt päästiin siis asiaan: koska silmälasit toimivat vähän samalla tavalla kun koru, niitten käytössä ja yhdistelemisessä tepsii samat säännöt kun korujen käytössä juhlapukeutumisessa.

Tässä muutama neuvo:
Käsikorut ja silmälasit on jees!
Käsikorut, siis rannekorut ja sormukset, sopivat aina kaikkien silmälasien kanssa, tässä en näe mitään syytä rajoittaa korujen käyttöä. Ohjeeni koskevat koruja jotka ovat kasvojen läheisyydessä, eli lähinnä korvakorut, jossain tapauksissa myös kaulakorut.Kauhistus!!!
Tässä kuvassa on oikea koru-silmälasi-yhdistelmä-monsteri! Ja siihen päälle vielä reilusti koristeltu röyhelykaulus. Kai nyt jokainen näkee että tässä on vähän too much..?!Iki-ihana Arja säväyttää!
Vaikka en hirveästi tykkää yhdistelmistä missä on kookkaat korvakorut ja silmiinpistävät silmälasit, niin tässä yhdistelmässä on silti harmoniaa. Arjalla on vahvat piirteet ja värit, joten silmälasit sulautuvat hyvin hänen kasvoihin. Joten vaikka korvakorut ovat myös aika isot, niin ne eivät häiritse toisiaan, eivätkä vie huomion toisiltaan. Sulavalinjaiset korvakorut ja yksiväriset silmälasit pelastavat kokonaisuuden.


Lasit, huulet, kynnet, korvikset, tukka, paita...
Vaikka silmälasit ovat simppelit ja yksiväriset, niin mielestäni tässä kakussa on liikaa täytteitä. Korvakorut ovat todella näyttävät, ja vaatisivat seesteisen ympäristön. Tässä on liikaa väriä ja yksityiskohtia: huulet, kynnet, otsatukka, kuviollinen paita ja ne silmälasit. Less is more...


Viivin klassinen lookki osuu ja uppoaa
Vaikka nämä Viivin silmälasit muistuttavat paljon edellisiä laseja, niin tässä kontekstissä ne näyttävät hyvältä. Klassinen vaatetus, klassiset korvakorut, pikkusotkuinen sihteeritukka...nappisuoritus!Ei edes kruunu pelasta tätä hässäkkää...
Kuninkaallisilla on varmaan oikeus olla minkänäköisiä tahansa, mutta... Kruunu, kaulakoru ja korvakorut on jo itsessään niin näyttävä ja juhlava setti, että silmälasit vielä koko kauneden päälle on aivan liikaa. Olkoon sangattomat lasit - silmälasit harvoin soveltuvat juhlapukeutumiseen. Ei edes kuninkaalliselle.Sihteerikkö juhlissa?
Tässä on sangattomat lasit yhdistetty mukavasti "semi-juhlavaan" pukeutumiseen. Tukka on sopivan laitettu, meikki on virheetön mutta ei liian näyttävä, ja korvakorut ovat kauniit mutta ei liian prameat. Hyvä kombo!Veistokselliset silmälasit kaipaavat tilaa.
Näin näyttävät silmälasit kaipaisivat rauhaa ympärilleen. Sileät korvarenkaat olisin vielä antanut anteeksi, mutta rusetein koristellut renkaat ovat liikaa tähän asuun. Tässä taitaa olla kyse siitä että lasien muoto on niin erikoinen että ne sen takia vaativat tilaa.Silmälasien kuningatar?
Baba on lempparini silmälasikäyttäjäistä. Hän käyttää näyttäviä silmälaseja, mutta muita asusteita maltillisesti. Tässä kuvassa näkyy pirteät silmälasit sävy sävyyn huulipunan kanssa, sievät korvakorut, eikä kaulakorukaan häiritse  vaikkei olekaan minun makuuni. Harmooninen kokonaisuus.Bad hair day?
Jos on likainen tukka ja silmäpussit, se on ihan ookoo peittää ne pipolla ja silmälaseilla. MUTTA ÄLÄ SILLOIN LAITA KORVIIN SUURIMMAT TIMANTTISI JA KAULAAN PLAYBOY-KAULAKORU! Voisko joku kertoa tälle daamille tällaiset neuvot..?Kerro oma niksisi ja neuvosi silmälasien käytöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti