keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Linnanjuhlien hitit ja hutitMinulta on joskus pyydetty tänne blogiin neuvoja ja mielipiteitä korujen käytöstä eri vaatteiden kanssa, millaisia koruja kuuluu käyttää milloinkin jne. Ajattelin käyttää viime sunnuntain linnanjuhlien puku- ja koruloistoa kuvastamaan ajatuksiani onnistuneista ja vähemmän onnistuneista valinnoista.

Liikaa on liikaa

Jos koru on näyttävä, anna sille tilaa loistaa. Vasemmanpuoleinen kaulakoru on todella kaunis, mutta yhdistettynä mekkoon jossa "tapahtuu paljon" vaikutelmasta tulee liian sekava, eikä koru pääse oikeuksiinsa. Oikeanpuoleiset korvakorut eivät ole minun makuuni, mutta silti kokonaisuus on onnistuneempi, koska koruille on annettu tilaa ja korujen ympäristö on rauhallinen.

Kuvioidun korun alle sileä pinta

Jos koru on kuviollinen, esimerkiksi geometrisen muotoinen, niin sen alla olevan kankaan on  mielestäni oltava yksivärinen. Vasemman puoleinen koru, joka koostuu kolmestä pyörylästä, hukkuu mekon räiskyviin kuvioihin. Oikeanpuoleinen koru taas korostaa mekkoa ja mekon kantajaa ylväästi. Musta ja kulta on voimakas yhdistelmä, tässä tapauksessa se on nappivalinta.

Koru kokonaan kankaalle TAI iholle

Mielestäni kaulakorun paikka on joko kokonaan kankaan päällä tai kokonaan ihon päällä, varsinkin jos kaulakoru koostuu riipuksesta yhdistettynä ketjuun. Kaulakoru joka on puoliksi paidan päällä ei pääse oikeuksiinsa, ja näyttää jollain tavalla arkisemmalta.

Anna statement-korun loistaa

Tässä ajan takaa vähän samaa asiaa kun ensimmäisessa kuvassa: Liikaa on liikaa. Jos haluat käyttää näyttävää kaulakorua, niin kutsuttua statement-korua, anna sille tilaa loistaa. Vasemmalla nähdään hieno kaulakoru ja näyttävät korvakorut, mutta näkisin ne mieluummin erikseen kun tällaisena "tårta-på-tårta"-yhdistelmänä. Oikeanpuoleinen kaulakoru pääsee upeasti oikeuksiinsa, kun värikontrasti ihoa vasten on selvä, ja mekon reuna myötäilee korua.

Vinoleikattu mekko ilman kaulakorua

Mekot jotka peittävät vain toista olkapäätä olivat suosiossa linnanjuhlissa. Mielestäni silloin ainoa oikea vaihtoehto on jättää kaulakoru kotiin. Silmiini pistää kaulakoru vasemmassa kuvassa, joka on puoliksi iholla ja puoliksi kankaan päällä. Minua oikein hermostuttaa kantajan puolesta että milloin se koru tupsahtaa sinne olkaimen alle. Oikeanpuoleisella naisella taas on hienosti sointuvat korvakorut jotka saavat ansaitun huomionsa avaralla kaulalla.
Lopuksi vielä kuvakollaasi viidestä onnistujasta:

Ellin korvakorut ovat kuin tehty hänen persoonalliseen rokkimekkoon,
Kiiran korvakorut korostavat hänen pitkää kaulaa eivätkä silti vie liikaa huomiota jännästä mekon yläosasta,
ylempi daami edustaa turvallista mutta upean tyylikästä helminauhavaihtoehtoa, joka on sekä kooltaan että pituudeltaan kymmenen pisteen valinta,
alemmalla daamilla on vähän rohkeampi vaihtoehto helminauhoista, nämä pitkät helminauhat sopivat täydellisesti hiukan miehekkäämpään asuun,
ja tietenkin presidentinrouvan korvakoruvalinta on harkittu ja tyylikäs. Kaunis kaula saa olla vapaana koruista, ja sen sijaan rintakorut ja arvomerkit saavat huomion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti