maanantai 26. tammikuuta 2015

Ystävänpäivä 14.2Suomessa puhutaan Ystävänpäivästä, mutta alunperin päivä on "Valentine's Day", johon liittyy enemmänkin rakkautta kun ystävyyttä. 
Muistan kun 90-luvulla asuin Englannissa, ja lähetin Ystävänpäivänä kotisuomeen ison kasan ystävänpäiväkortteja, niin englanninperheeni ihmetteli millainen haaremi mulla oikein on Suomessa. Siellä kun ainakin siihen aikaan lähetettiin kortteja vain rakastavaisten kesken.
Vanhimmat löydökset päivän vietosta löytyy jo antiikin Roomasta. Alussa se oli enemmänkin uskonnollinen juhla, mutta myöhemmin siitä on tullut kansanjuhla. Esimerkiksi  Yhdysvalloissa  tytöillä on sellainen uskomus, että ensimmäinen mies, joka kävelee heitä vastaan ystävänpäivänä, on Valentine, eli se heidän oikeansa. Ja ystävänpäivänä omenan halkaiseminen ja siementen lukumäärän laskeminen kertoo sen, kuinka monta lasta kyseinen tyttö saa.
Hyvää ystävänpäivää voidaan Suomessa toivottaa kenelle tahansa, ja parhaimmille ystäville annetaan mahdollisesti kortti tai pieni lahja. Rakastavaiset antavat toisilleen kukkia, suklaata tai koruja. Ystävänpäivä on oiva päivä kihlautua tai mennä naimisiin: romanttinen päivä ja helppo muistaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti