tiistai 6. tammikuuta 2015

Epäaitojen korujen kirousSuomessa en ehdi paljon shoppailla ja kiertää kaupoissa, mutta lomalla ehdin. Tällä ja edellisellä reissulla minua on pistänyt silmään vaateketjujen valtava valikoima epäaitoja koruja. Mietin, onkohan kellään mitään havaintoa mitä se materiaali oikein on? Täällä Dubaissa kun kysyy myyjältä niin vastaus on 100-prosenttisesti 'I am sorry but I don't know'. Suomessa olen saanut vastaukseksi 'se on korumetallia'. KORUMETALLIA?! Mikä metalli se sellainen on?

Olen lukenut kauhutarinoita siitä, miten kaiken maailman jätemetallit kerätään yhteen 'pataan' ja niistä tehdään sitten koruja. Näitä koruja meidän annetaan ostaa edullisesti ja työntää lävistettyihin korviimme ja hankaamaan kaulan ohutta ihoa!

Hyvät ihmiset, en suosittele epäaitojen korujen käyttöä missään tapauksessa, mutta mitä tulee korvakoruihin niin suorastaan kiellän teitä käyttämästä epäaitoja materiaaleja. Nikkeliallergia ja muut herkkyydet ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti sen jälkeen kun epäaitojen korujen myynti on kasvanut.

Ymmärrän että kun tällä hetkellä kullanväriset korut ovat muotia, niin nuorilla muotitietoisilla ei ole varaa aitoihin kultakoruihin. Silloin suosittelen kullattuja hopeakoruja. Koru on silloin jalometallia, ja kuluneen kultauksen alta paljastuu hopeaa, eikä mitään 'kuttaperkkaa'... Sitäpaitsi, hopeakoru (ja kultakoru) on useimmiten korjattavissa kultasepällä jos se sattuu menemään rikki - rikkinäinen epäaito koru on roskiskamaa!

Meille syötetään kauhutarinoita ja varoituksia ruokien lisäaineista, makeutusaineista, kehotetaan syömään puhdasta ja luomua. Mutta milloin joku puuttuu epäaitoihin koruihin, jotka nuorisomme käyttävät vastalävistettyihin korvanipukoihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti