keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Korun matkaPari kertaa vuodessa käymme Bangkokin ja Hong Kongin korumessuilla. Tapaamme korutoimittajia, suurin osa entuudestaan tuttuja, ja aina välillä bongataan joku uusi. Voitte uskoa että valikoima on valtava. Hopeakoruja, kultakoruja, teräskoruja, helmiä, jalokiviä, kelloja, työkaluja, pakkausmateriaalia...

Tuhansista näytteilleasettajista valitsemme toimittajia joilla on 'meidän näköisiä' koruja, sopivan hintaisia ja laatuisia koruja, sekä yksi seikka joka on tullut yhä tärkeämmäksi: että toimittajan kanssa 'synkkaa'. Luottamus ja yhteisymmärrys on tärkeä jotta voidaan tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä.

Kun tapaamme toimittajan jutellaan ensin kuulumisia, sekä yksityisellä että bisnespuolella. Sitten kääritään hihat ja ruvetaan katsomaan heidän mallistoa. Malleja on tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia, mutta aika nopeasti silmä tottuu seulomaan mielenkiintoiset korut niistä jotka eivät sovi suomalaiseen makuun. Joskus kehitellään uusia malleja ja jalostetaan ideoita. Olo on kun Versacella: valinnoillamme pystymme vaikuttamaan suomalaiseen korumuotiin!

Yleensä parin tunnin läpikäynnin jälkeen ollaan päädytty muutaman kymmenen korumallin valikoimaan. Seuraava vaihe on hintojen neuvottelu. Tässä vaiheessa tiimimme vahvin lenkki on Petri. Hänellä on taito nähdä millä hinnalla joku koru pystytään valmistamaan. Kun tuotteen hinta selviää ja siitä on vielä neuvoteltu, päätämme yhdessä tilataanko tuotetta vai ei. Useimmiten ollaan samaa mieltä, joskus väännetään kättä.

Joskus aikataulu on messuilla niin tiukka että tämä prosessi tehdään lyhyemmän kaavan mukaan: silloin käydään valikoimaa läpi, ja saadaan hintatiedot sähköpostilla perässä. Oli prosessi kumpi tahansa, kaupat lyödään kiinni vasta kun kaikki mallit, värit, hinnat ja määrät on tilausvahvistuksessa. Tämä vaatii yleensä sähköpostiviestittelyä ja tarkkaa koska hinnat saattavat muuttua matkan varrella. Tuotteita saattaa puuttua listasta, yleensä siihen on kyllä ilmestynyt muutama ylimääräinen malli...

Korujen tuotanto lähtee käyntiin ja sitten alkaa odotus. Tuotantoon menee yleensä noin kuukausi, joskus kaksi. Tilauksen valmistuttua ja kaupan viimeisteltyä, korut pakataan laatikkoon ja lähtee lentorahtina Suomeen. Muutaman päivän sisällä paketti saapuu korutehtaallemme Kasnäsiin.

Tiloissamme Kasnäsissa korut kuvataan, pakataan, hinnoitellaan ja varastoidaan. Myyntiedustajillemme lähtee mallikappaleet, joiden kanssa he kiertävät ympäri Suomen myyden koruja kultasepänliikkeisiin. Siitä kun teemme valintamme Kaukoidän messuilla kunnes koru on myynnissä liikkeessä menee noin 4-6 kuukautta.

Kuvassa olevat korut voit siis nähdä kultasepänliikkeissä vuodenvaihteessa. Toivottavasti tykkäätte Kasnäsin Donatellan valinnasta 😜

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti