perjantai 9. syyskuuta 2016

Erilaiset tilausmuodot

Kun kultasepänliikkeet tilaavat meiltä tavaraa, tilaukset tulevat yleensä meidän oman tilausohjelman kautta, niin että asiakkaat joko tilaavat jälleenmyyjien nettikaupasta, tai että myyntiedustajamme piippailee tilattavat tuotteet viivakoodilukijalla koneelle. Tämä on selkeä tapa, ja varmasti aikalailla "tätä päivää". Varmasti löytyisi tehokkaampiakin tapoja, mutta tämä toimii hyvin meidänkokoisessa yrityksessä.

Osa tilauksista tulee puhelimitse, osa sähköpostissa, ja on meille tullut muutama jopa faksilla, vaikka se on varmaan jo aika vanhanaikaista. Yhdellä asiakkaalla on oma automaattiinen sähköinen tilausjärjestelmä, jolloin meille tulee tilaus tietyistä tuotteista heti kun asiakkaan "robotti" havaitsee että tuotteen saldo alittaa tietyn rajan. Näppärää, ja toimii hyvin perustuotteissa kuten hopeapallo-korvakoruissa.

Välillä alamme vanhanaikaisuus näyttäytyy. Niin esimerkiksi eilen, kun postilaatikkoon ilmestyi painava, paksu pehmokuori. Ihmettelin miten kuori oli niin painava, vaikka ei ollut kovin iso. Avasin, ja paketista löytyi 6-7 pientä "vihkoa". Vihot oli pienistä paperilapuista stanssattuja "kirjoja", missä jokaisella sivulla oli yksi meidän hintalappu, päivämäärä milloin tuote oli myyty, sekä kuvaus tuotteesta, tai jopa piirros korusta. Kultasepänliike haluaa siis tilata samoja tuotteita uudestaan mitkä hän on viime aikoina myynyt. Niin hellyttävä, että nämä "tilauskirjat" on pakko säästää.

Tilauskirja, kirjaimellisesti ;-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti