keskiviikko 17. joulukuuta 2014

LemmenlukotMieheni kosi minua aikanaan Tukholmassa Djurgårdenin sillalla. Siitä saakka silloilla on ollut erityinen paikka sydämissämme. Kyseisellä sillalla oli kaiteisiin kiinnitettynä kymmeniä lukkoja, niin sanottuja rakkauslukkoja, jotka rakastavaiset olivat kiinnittäneet symbolisoimaan ikuista rakkautta. Itsekin kävimme myöhemmin kiinnittämässä oman lukkomme kyseiseen siltaan. Samalla heräsi ajatus siitä, että kunnon lukkoja tähän tarkoitukseen ei ole olemassa. Useimmiten lemmenlukot ovat vanhoja ruosteisia käytettyjä riippulukkoja, johon on ruuvimeisselillä raapustettu kyyhkyläisten nimet. Tai sitten vielä kauheampi versio on ne muoviset lukot mihin on tussilla kirjoitettu nimet…
Siitä sitten syntyi liikeidea, joka toteutettiin suomalaisen lukkotukkurin kanssa, LoveLocks. Lukko on ruostumatonta terästä ja suunniteltu juuri tähän käyttöön, joten suoraa kaiverruspintaa löytyy reilusti ja lukot löytyy ihanissa väreissä. Lukko kiinnitetään johonkin tärkeään tai romanttiseen paikkaan, yleensä sillan kaiteeseen, ja sitten heitetään yhdessä avaimet mereen.

Tämä on tietenkin hieno lahja esimerkiksi hääparille, tai hääpäivälahjaksi, mutta olen kuullut myös kertomuksen miehestä joka antoi joululahjaksi punaisen lukon, sekä kortti missä luki että lahjaan kuuluu lukonripustus-matka Pariisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti